Gode rammer for idræt og kultur

København har brug for flere haller og fodboldbaner. Vi står nemlig over for en stor udfordring med et voksende indbyggertal.

København er førende inden for mange idrætsgrene, og vi har mange flotte idrætsanlæg. Men der er brug for flere idrætsfaciliteter og bedre udnyttelse af de nuværende, for hver måned flytter omkring 1.000 nye mennesker til kommunen. Nye bydele skyder op i København i takt med befolkningstilvæksten, og her er det afgørende, at idræts- og kulturtilbud bliver tænkt med ind i planlægningen fra begyndelsen.  

Jeg ønsker at styrke foreningsidrætten i København, for den er en meget vigtig del af dansk kultur og kan – udover at give sved på panden, sjove oplevelser med kammeraterne og et unikt sammenhold – lære børn og unge noget om de demokratiske spilleregler og vigtigheden i at være en del af et fællesskab, hvor man løfter i flok.

Derfor har kommunen indgået et samarbejde med Dansk Håndbold Forbund, som skal få flere til at melde sig ind i de københavnske håndboldklubber, introducere håndboldkoncepter i skoler og uddannelsesinstitutioner samt rekruttere frivillige ledere til foreningerne. Desuden ønsker jeg et tæt samarbejde mellem folkeskolen og idrætsforeningerne, så flere børn og unge får lyst til at være medlem af en forening.

Som borgmester for kulturen er det mit mål at sikre en bred vifte af kulturtilbud til københavnerne. Der skal være noget for enhver smag, men kulturlivet må aldrig kun blive for eliten eller særgrupper. Kultur er mange ting. Det er kommunens mange kulturhuse og spillesteder. Det er museer og teatre, men kultur er også alt muligt andet – de historiske huse og bygninger i Middelalderbyen, Fælledparken og pølsevognen på hjørnet. 

Kommunen stiller en række tilbud til rådighed for københavnerne som kulturhuse, spillesteder og biblioteker, og det er vigtigt for mig og DF, at det er steder, som alle borgere har lyst til at komme. Derfor skal kulturtilbuddene favne bredt og være serviceorienterede.

København er en forholdsvis lille hovedstad, men det betyder ikke, at vi ikke skal tænke stort. Vi skal være en attraktiv værtsby for store kulturelle events og internationale sportsbegivenheder, der udover at give københavnerne og besøgende i byen spændende oplevelser også giver København opmærksomhed internationalt og fungerer som trækplaster for turister. 

Vi har meget at være stolte af i København. Vi er dygtige til mad, mode og møbler. Kultur har en værdi i sig selv, men der er også positive effekter ved at investere i de kreative erhverv og give dem gode rammer for at udfolde sig i hovedstadsområdet. Det skaber arbejdspladser til københavnerne og indtægter til kommunen.