Èn af Nordeuropas største idrætshaller åbner i Valby

24.05.2017
Hafnia-Hallen er navnet på Københavns nyeste idrætshal, som afløser den tidligere Club Danmark Hallen i Valby.

Den 25. april indviede overborgmester Frank Jensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) hallen.

9.136 m2. Så stor er Københavns nye multisportshal Hafnia-Hallen i Valby, som slår dørene op den 25. april. Den nye hal bygger på et såkaldt ”haller inde i hallen”-koncept, hvor der udover en idrætshal findes en 7-mands kunstgræsbane, mini-kunstgræsbaner, beachvolleybaner, fitnessrum og et torv, hvor bliver plads til at holde arrangementer.

Efter en større og langvarig ombygning af den daværende Club Danmark Hallen står Hafnia-Hallen i Valby nu klar til brug. Og det skal ifølge overborgmester Frank Jensen (S) fejres.

”Kæmpestort tillykke til Valby med den flotte Hafnia-Hallen, der giver idrætslivet i Valby og hele byen et afgørende løft. For København skal have de bedst mulige idrætsfaciliteter, som vores børn, unge og ældre kan bruge i hverdagen. Gode rammer skaber masser af liv, læring og leg,” siger overborgmester Frank Jensen.

Også kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig til at byde velkommen i Hafnia-hallen.

”Det er dejligt, at Hafnia-Hallen efter mange års ombygning endelig står klar til brug. Det er et spændende byggeri, som med sit haller-i-hal-koncept er med til at sætte nye standarder for, hvordan vi bygger moderne idrætshaller, der kan rummer mange forskellige idrætsgrene, ” siger Carl Christian Ebbesen. 

Hallen drives af en brugergruppe bestående af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem. Brugergruppen har deltaget i projektet fra start til slut og dermed haft indflydelse på såvel udformningen af hallen som navnet. Hafnia er Københavns gamle havn, og navnet skal være med til at understrege, at Hafnia-Hallen er en bydækkende facilitet, der er åben for alle.

Fakta:

  • Hafnia-Hallen er designet af Christensen & CO Arkitekter a/s, entreprenør er CC Contractor, bygherre og ejer er Københavns Kommune.
  • Hallen har kostet 95 mio. kr.
  • Den daglige drift, herunder udlejning og udlån af udstyr, vedligehold mv. varetages af Københavns Idrætsefterskole, Copenhagen Beachvolley, Boldklubben Fremad Valby og Boldklubben Frem, som er gået sammen om en selvejende institution i forbindelse med indgåelse af driftsaftale med Københavns Kommune.
  • Club Danmark Hallen blev i 1996 opført til indendørs fodbold og atletik. I julen 2010 kollapsede den ene endebues tag pga. store mængder sne, og hallen har siden stået ubrugelig hen.