Første spadestik til nyt magasin til Københavns historie

03.07.2017
I Taastrup er første spadestik taget til det, der bliver til det samlede magasin for Historie & Kunst.

Om et års tid er det planen, at der på en nu rimelig tom grund i Taastrup skal stå et topmoderne museumsmagasin. Herinde skal skatte fra kommunens museer og arkiv passes på under optimale forhold, så de mange genstande og dokumenter er vel bevaret langt ude i fremtiden.

Tirsdag den 27. juni blev det vigtige første spadestik taget af kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

”Når Københavns Stadsarkiv har mere end 47 hyldekilometer arkivalier, og Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal og Københavns Museums samtidig har deres tusindvis af genstande, som skal bevares for eftertiden, så skal det gøres ordentligt og på betryggende vis,” sagde borgmesteren med henvisning til, at byggeriet af det nye fjernmagasin er et løft af kulturarven.

”Vi starter om lidt med et lille symbolsk spadestik, men ender næste sommer med en bygning, der bliver 130 meter lang og 47 meter bred – det er altså stort!” tilføjede han.

”Den københavnske kulturarv kommer snart til at bo i et hus, der er helt up to date, hvad angår drift, bevaringsforhold og sikring. Magasinet er fundamentet for nye udstillinger og forskning. Projektet er skabt gennem et godt samarbejde i KFF og med ØKF. Vi er meget tilfredse med placeringen i Høje Taastrup, hvor stationen ligger i gåafstand,” lød det fra Lene Floris, direktør i Historie & Kunst.

Og stort bliver det – magasinet kommer til at have et areal på omkring 8.000 m2. Magasinet bliver udstyret med avanceret klimastyring, der sikrer optimal opbevaring af forskellige typer genstande og arkivalier, og så bliver der gjort plads til registrering, konservering og forskning.

Om magasinet

Magasinet kommer til at ligge på Erik Husfeldtsvej i Høje Taastrup.

Grunden, som er på 19.932 m2, ligger ved siden af Høje-Taastrup Private Gymnasium, ca. 1,3 km til fods fra Høje Taastrup Station.

Efter planen står magasinet klar i løbet af sommeren 2018.