Lad os gøre som Århus

07.11.2016
Vi bør følge Århus’ eksempel og afskaffe kønsopdelt svømning

Et flertal i Århus Byråd vil forbyde kønsopdelt svømning, hvis opdelingen foregår af religiøse grunde. Socialdemokraterne, som før har været imod et forbud, har ændret holdning til spørgsmålet og bakker nu op.

Det får Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) til at opfordre partierne i Borgerrepræsentationen i København til at følge Århus’ eksempel.

”Det er glædeligt, at de østjyske socialdemokrater er kommet til fornuft. Jeg håber, de nye toner smitter af på socialdemokraterne og de øvrige partier i København, så vi kan få sat en stopper for svømmeundervisning for indvandrerpiger bag nedrullede gardiner,” siger Carl Christian Ebbesen og fortsætter:

”Når muslimske piger og kvinder svømmer på hold blandt deres egne og bag tildækkede ruder, bliver de ikke integreret, men fastholdt i parallelsamfund, hvor ligestilling mellem kvinder og mænd er ilde set. Vi gør pigerne en bjørnetjeneste ved at støtte særlige svømmeprojekter for indvandrerpiger.”

DF fremsatte i september i år et forslag i Kultur- og Fritidsudvalget om at prioritere kommunens tilskud til demokratifremmende foreninger, efter Københavns Kommunes Folkeoplysningsudvalg havde besluttet at give støtte til yderligere svømmeprojekter i Hovedstadens Svømmeklub, hvor piger svømmer på hold, hvor mænd er forment adgang til svømmehallen.

Forslaget blev stemt ned, blandt andet af de københavnske socialdemokrater.