Nu åbner nyt idrætsanlæg på Genforenings- pladsen

24.05.2017
Der er godt nyt til fodbold- og skøjteglade københavnere. Det nye idrætsanlæg på Genforeningspladsen er nu færdigt efter en stor ombygning.

En ny 11-mands kunstgræsbane kombineret med et permanent anlæg til skøjtebanen, der hver vinter dækker Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter, står – sammen med en dertilhørende nybygget café – nu klar til brug.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig til at byde velkommen på Genforeningspladsen:

”Det nye idrætsanlæg på Genforeningspladsen er drønsmart. I jorden under kunstgræsbanen er der gravet permanente køleelementer ned, som gør det nemmere, hurtigere og billigere at etablere skøjtebanen om vinteren – og det giver samtidig københavnerne mulighed for at spille fodbold og løbe på skøjter i en længere periode end i dag,” siger Carl Christian Ebbesen.

Tidsrummet, hvor pladsen kan bruges til fodbold og skøjteløb, bliver længere, fordi der ikke skal bruges tid på at sætte skøjtebanen op og tage den ned igen, ligesom perioden for indfrysning og optøning af is bliver kortere. Det nye idrætsanlæg er med andre ord mere bæredygtigt.

”Der skal bruges færre ressourcer og mindre energi på at drive det nye idrætsanlæg, og det har både miljømæssige og økonomiske gevinster,” siger Carl Christian Ebbesen.